Light & Design-konferensen - äntligen i Malmö!

Efter att ha blivit en succékonferens i Stockholm har nu Light & Design fått följa med längre söderut i landet för att kasta nytt ljus på belysning. Den 22 januari mellan 08.30 och 13.00 får du möjlighet att delta på en halvdagskonferens med fullt fokus på belysning, med innehåll vars syfte är att inspirera och utbilda.

Light & Design lyfter frågor och funderingar kring belysning, ljus och design. Här uppskattar och ser vi kopplingen mellan det kreativa och det tekniska, därför har konferensen kommit att bli den perfekta mötesplatsen för alla som är yrkesverksamma inom belysning. Här lyssnar du till välkända namn och kaxiga uppstickare såväl som välrenommerade forskare och internationella profiler inom belysning. Allt för att berika din yrkesvardag!

Konferensen arrangeras på Malmömässan i samarbete med Elmässan och kostar 995 kronor per person exklusive moms.

NÄR:

22 januari 08.30 – 13.00

VAR:

Malmömässan, konferensrum Pildammarna

VAD:

Hela konferensprogrammet inkl. frukost samt lunch

HUR:

PRIS:

 995 kronor exkl. moms

KONTAKT:

Gabriella Marklund
Project Coordinator
tel:
0704 34 45 20  
email: 
victoria.ahlberg@easyfairs.com

09.15 - 09.45

Arne Lowden

Sömn- och ljusforskare på  vid Stockholms Universitet

Dygnsrytmer, ljusbeteende & sömn

Hur påverkar den mörka årstiden när vi har brist på dagsljus hjärnan? Kan närheten till fönster påverka oss? Hur kan man med elektriskt ljus motverka den trötthet som många lider av under vinterhalvåret? samt varför forskare rekommenderar normaltid vintertid.

09.45 - 10.15

Fredrik Malmberg

Innovationsledare

Lighting Metropolis – från effekt till effekt

Idag ser man ljus som en kostnad – I morgon kommer man se det som en tillgång!

För att visa på möjligheter med ljus har vi skapat en ”Metropolis” kring belysning i alla dess former. Både ett living-lab som man kan besöka och inspireras av samt även framåt med ett community med många spännande lösningar, som alla bygger på en kombination av forskning, state-of-the-art och verkliga behov från olika offentliga beställare. Dessa kommer sedan att förverkligas under vårt projekt för att ytterligare förstärka vår region som ett ”Lighting Metropolis”. Har du råd att inte investera i rätt belysning?

10.30 - 11.00

Thorbjörn Laike

Professor vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö

Ljusets påverkan

Ljuset spelar en roll för vårt välbefinnande och prestation. Vi tänker inte alltid på att ljus inte bara behövs för att se och arbeta utan också medverkar till att styra vår vakenhet och sömn. I vår forskning har vi studerat dessa effekter i olika sammanhang som t. ex skolor och kontor. Vi har bland annat undersökt hur olika typer av ljuskällor som LED och lysrör påverkar.

11.00 - 11.45

Åsa Moum

Moum design

Hur en robot hjälpte mig att bli en bättre designer

Åsa Moum driver designbyrån Moum Design där design möter ljus och robotik. Hon är civilingenjör och ljusdesigner som har utvecklat MeScapes, en lösning som dynamiskt anpassar platser utifrån människors behov med ny teknik, ljus och ljud.

Åsas föreläsning varvar trender och case med konkreta tips kring hur vi själva kan vara med och styra den snabba teknikutvecklingen så att den passar oss.

Scroll to Top