SKANSKA tar emot första leveransen från Wood Tubes nya fabrik
Wood Tube Sweden | Recoma  | Ekolution

Wood Tube-reglar i Fyrtornet

Sveriges högsta kontorshus helt i trä

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

I våras arrangerade Optimera en byggmässa för sina kunder på Malmö Arena. Där presenterades innovativa lösningar för hållbart byggande. Wood Tube, en av utställarna, visade upp reglar för innerväggar – helt i återvunnen papp. Bland besökarna fanns ansvariga projektledare för bygget strax intill mässan, Fyrtornet, och affären var ett faktum.

Ett halvår senare monteras nu Wood Tube-reglar upp i bygget av Sveriges största kontorshus i trä – levererade av Optimera.

-Det här känns stort, viktigt och helt rätt, säger Henrik Björk sortiment- och hållbarhetsansvarig på Optimera och fortsätter: inom Optimera är vi angelägna av att komma i kontakt med smarta, hållbara funktioner från innovativa bolag som Wood Tube. Vi vill verkligen att de ska lyckas och komma i gång med sina affärer, det gynnar alla och med större volymer påverkas även prislappen på dessa produkter.

Wood Tube heter både företaget och produkten som huvudsakligen används som komplement till stålreglar i lätta och icke bärande innerväggar. Wood Tubes regel är gjord av förnyelsebart material från skogen, återvunnet papper, med kraftigt sänkta CO2-utsläpp som effekt.

Tobias Söderbom Olsson, sälj- och marknadsansvarig på Wood Tube: Att komma in i bygghandeln var ett mål i sig och jag kom tidigt i kontakt med Henrik Björk på Optimera som blev väldigt intresserad av vår produkt. För att komma in i en bygghandel krävs dock volymer och med Optimera fick vi lite draghjälp på marknaden, bland annat genom mässor. Det känns väldigt bra att byggmarknaden nu uppmärksammat vår produkt och spännande att vara del av projektet Fyrtornet som bygger helt i linje med vår hållbarhetfilosofi.

Fyrtornet i Malmö kommer att bli Sveriges högsta kontor helt i trä vilket innebär minskat klimatavtryck, minimerat resursuttag och binder koldioxid. Projektet beräknas vara färdigt Q3 2024, Fyrtornet ligger på absolut bästa kommunikationsläge intill Hyllie tågstation.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top