Elektrifierad racingbil lockade storpublik

En av montrarna i mässhallen hade något utöver det vanliga. En helt elektrifierad racingbil! Det var Brink Motorsport STCC Tesla som visades upp och det var många som var intresserade av det stiliga fordonet.

Bilen, en Tesla Model 3, kommer att tävla i STCCs mästerskap senare under 2024. Det blir världens första 100 elektriska nationella racingmästerskap. Bilen står under Brink Motorsports regi som leds av Tobias Brink. Teamet är ett av Sveriges främsta och jagar nu guld i STCCs kommande mästerskap. Tobias var på plats på Elmässan för att visa upp bilen, prata elektrifiering och snacka upp tävlingen.

Dessutom fanns det en möjlighet att provköra bilen i en simulator på plats, något som uppskattades stort av mässans besökare.

Vi är glada över att Brink Motorsport ville visa upp sig på mässan och vi önskar lycka till i kommande tävlingar!

Läs mer om Brink Motorsport här.

Läs mer om STCC här.

Om STCC
STCC blir världens första 100% elektriska nationella racingmästerskap 2024. Mästerskapet kör sin 27:e säsong nästa år när förarna kommer tävla med helt nya elektriska racingbilar på 550 hästkrafter, bakhjulsdrift och en total avsaknad av förarhjälpmedel som ABS eller antispinn. Varför? För att sätta förarens skicklighet i centrum och bjuda publiken på en spektakulär show. Elektrifieringen möjliggör ett återtåg in i städerna och STCC kommer till 2024 tävla i både Göteborg och Helsingborg, detta jämsides tävlingar på traditionella banor. Under tävlingarna kommer samtliga bilar att laddas med Atlas Copcos smarta energilagringssystem ZenergiZe som nyttjar litiumjonbatterier med hög energidensitet. Systemen är helt utsläppsfria och bullerfria och laddas via solceller vid STCC:s högkvarter mellan tävlingarna. Besök www.stcc.se för mer information!

Scroll to Top