Vikten av smart ljusdesign

Elmässan hade ett gediget seminarieprogram med talare inom många olika områden. Jim Collin intog scenen för att prata smart ljusdesign och hållbar belysning.

Jim Collin är delägare på Anell Ljus + Form och har en lång bakgrund i branschen. Han har de senaste tjugo åren jobbat med utvecklandet av god ljusmiljö och verkat för att lyfta obereonde ljusdesigners. Han har erfarenheter från bland annat WSP och AFRY (Light Bureau).

Hans seminarium
På Elmässan höll Jim ett seminarium med titeln God belysning – Bättre, mer energisnålt, mer hållbart och billigare! inför full salong. Många intresserade hade sökt sig till Elscenen för att lyssna på när Jim talade om god belysning och hur smart ljusdesign ger värde och nytta till bolaget. 

Ett utdrag ur beskrivningen av föredraget:

Visst låter det för bra för att vara sant men faktum är att god belysning uppfyller alla positiva kriterier på listan. Det krävs måhända lite mer ansträngning genom projekteringen och den initiala investeringen blir ofta något högre än vid normlösningen. Dessa extra utgifter tas dock snabbt igen genom en markant förbättrad vistelsemiljö och drastiskt sänkta driftkostnader. Vi måste sluta hantera belysning som en mängdvara och se dess verkliga värde. Bättre belysning – som alla mår bra av – gynnar inte enbart slutanvändaren utan möjliggör även högre hyror för hyresvärden, bättre betalt för alla led i leveransen och en mer hållbar planet. Med detta seminarium vill vi ge er inblick i de oanade möjligheter som ljusdesign innebär för era affärer.

Tack Jim för att du talade på Elmässan! 

Läs mer om Anell Ljus + Form här.

Scroll to Top